آشننايي بيشتر با لوازم و تجهيزات پزشكي آشننايي بيشتر با لوازم و تجهيزات پزشكي .

آشننايي بيشتر با لوازم و تجهيزات پزشكي

دستگاه همودياليز

دستگاه همودياليز چگونه كار مي كند؟

پمپي كه در دستگاه همودياليز وجود دارد به آرامي خون را از بدن خارج مي كند و آن را به دستگاه ديگري به نام دياليز مي فرستد. اين دستگاه مانند كليه عمل مي كند و نمك، مواد زائد و مايعات اضافي را فيلتر مي كند. سپس خون تصفيه شده مجدداً به بدن برمي گردد.

به عبارت ديگر، همودياليز شايع ترين نوع دياليز است. در اين فرآيند از يك كليه مصنوعي (همودياليزور) براي حذف مواد زائد و مايعات اضافي از خون استفاده مي شود. خون از بدن خارج و از طريق كليه مصنوعي فيلتر مي شود. سپس خون تصفيه شده با كمك دستگاه دياليز به بدن برمي گردد.

دستگاه هاي قابل حمل همودياليز

دستگاه هاي همودياليز قابل حمل به گونه اي طراحي و ساخته شده اند كه به اندازه كافي كوچك و سبك وزن هستند و به بيماران امكان سفر كردن مي دهند. قابليت نصب و راه اندازي از طريق كارتريج و تميز كردن آسان پس از استفاده، از مزيت هاي اصلي اين دستگاه است.

شباهت دستگاه دياليز و كليه

دستگاه دياليز سعي مي كند برخي از عملكرد هاي كليه انسان را تقليد كند. يكي از وظايف اصلي كليه، حذف اوره و املاح خاصي از خون است تا بتوانند از طريق ادرار از بدن خارج گردند. در اين دستگاه ، خون بيمار از طريق لوله هايي از نوع غشاي نيمه متخلخل مي گذرد.

چه اتفاقي در داخل دستگاه همودياليز مي افتد؟ 

يك سوزن به آرامي خون را از بدن فرد بيمار دياليزي خارج مي كند. دستگاه همودياليز از يك سري غشاء كه به عنوان فيلتر عمل مي كنند و مايع خاصي به نام دياليز تشكيل شده است. غشاء ها مواد زائد خون شما را كه به مايع دياليز انتقال مي يابند، فيلتر مي كنند.

تفاوت دستگاه همودياليز با كليه طبيعي چيست؟ 

تفاوت اصلي بين دستگاه همودياليز و كليه طبيعي در اين است كه همودياليز از طريق فيلتر كردن فرآيند تصفيه خون را انجام مي دهد. همودياليز يك روش درماني رايج است كه در آن كليه مصنوعي (همودياليزور) وظيفه حذف ضايعات و مواد شيميايي اضافي از خون را انجام مي دهد.

آيا دستگاه همودياليز را مي توان در منزل استفاده كرد؟

بله. بسياري از افراد كه نياز به اين روشش درماني دارند، مي توانند از دستگاه هاي همودياليز خانگي استفاده كنند. اين دستگاه ها آسايش بيشتري را براي افراد به ارمغان مي آورند.

عوارض جانبي دستگاه همودياليز

از شايع ترين عوارض جانبي همودياليز مي توان به موارد زير اشاره كرد:

  • فشار خون پايين
  • عفونت محل دسترسي
  • گرفتگي عضلات
  • خارش پوست
  • لخته شدن خون

آيا دياليز باعث حذف گلوكز از خون مي شود؟ 

هنگامي كه همودياليز در بيماراني با سطح گلوكز پلاسما بالا با استفاده از مايع دياليز با سطح گلوكز در محدوده 100-150 ميلي گرم در دسي ليتر شروع مي شود، تفاوت زياد در سطح گلوكز بين خون و مايع دياليز به گلوكز پلاسما اجازه انتشار مي دهد و وارد مايع دياليز مي شود و گلوكز پلاسما را كاهش مي دهد.

احساس خوب بعد از استفاده از دستگاه همودياليز

اكثر افراد در عرض يك يا دو هفته پس از شروع دياليز احساس بهتري نسبت به درمان خود دارند. اما گاهي اوقات ممكن است زمان بيشتري طول بكشد تا تغييري در علائم فرد مشاهده گردد.

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۱۶:۳۵ توسط:شركت سينا طب موضوع: